OMAVALVONTA

Perhekoti Pienet Askeleet

Omavalvontasuunnitelma

Palveluntuottaja: Yksityinen palveluntuottaja

Nimi: Perhekoti Pienet Askeleet oy

Y-Tunnus: 3161260-8

Kunnan nimi: Kouvola

Toimintayksikön nimi: Perhekoti Pienet Askeleet

Toimintayksikön sijaintikunta yhteystietoineen: Kytöahontie 13, 45720 Kuusankoski 044 5196907

Palvelumuoto: Sosiaaliala, yksityinen ammatillinen perhekoti

Asiakasryhmä, jolle palvelua tuotetaan:

Lastensuojelun yksityisten sijaishuoltopalveluiden tarpeessa oleville lapsille (0- 18 vuotiaat), sekä lastensuojelulain mukainen jälkihuolto.

Asiakaspaikkamäärä: 5

Toimintayksikön katuosoite: Kytöahontie 13

Postinumero: 45720

Postitoimipaikka: Kuusankoski

Toimintayksikön vastaava esimies:

Anne Miettinen

044 5196907 ,

ahermonen@gmail.com

www.perhekotipienetaskeleet.fi

Aluehallintoviraston/ Valviran luvan myöntämisajankohta

(Yksityiset, ympärivuorokautista toimintaa harjoittavat yksiköt): 28.1.2021 Luvat 4- paikkaiseen

6.9.2021 Muutoslupa 5- paikkaiseksi

Luvan muutos 9.6.2023, toisen perhehoitajan muutos.

Palvelu, johon lupaa haetaan: Ammatillinen perhekoti yksityistaloudessa

Ilmoituksenvarainen toiminta (yksityiset sosiaalipalvelut):

Kunnan päätös ilmoituksen vastaanottamisesta:

Aluehallintoviraston rekisteröintipäätöksen ajankohta: 28.1.2021

Alihankintana ostetut palvelut ja niiden tuottajat: ei alihankkijoita

Lisätietoa palvelun tuottajasta:

Perhekoti Pienet Askeleet on Kouvolassa vuonna 2020 perustettu Etelä-Suomen aluehallintoviraston valvoma ammatillinen perhekoti. Kuulumme ammatillisten perhekotien liittoon. Tällä hetkellä kuulumme myös Kymenlaakson sekä Keski-Suomen perhehoitoliittoihin.

Perhekoti Pienet Askeleet on perustettu omaan kotiimme, jossa asumme yhdessä meille sijoitettujen lastensuojelulasten kanssa.

Perhekotimme sijaitsee Kouvolassa, Kuusankosken alueella, joka sijaitsee Kymenlaaksossa. Perhekotiimme on 60- 120 km matkaa Helsingistä, Lahdesta, Kotkasta, Lappeenrannasta sekä Heinolasta.

Toimitilat ja tilojen käytön periaatteet:

Perhekotimme on noin 180 neliön kokoinen omakotitalo, jossa on 6 tilavaa (yli 12neliötä) olevaa makuuhuonetta. 5 makuuhuonetta on sijoitettujen lasten käytössä ja 1 makuuhuone perhekotivanhempien käytössä. Lapset saavat itse osallistua huoneensa sisustamiseen ja kalustukseen. Huoneissa on mm. sänky, kirjoituspöytä ja -tuoli, lipasto sekä vaatekaappi.

Perhekodissa on keskeisellä paikalla keittiö ja ruokailutila, sekä tilava olohuone. Niissä vietetään päivittäin aikaa yhdessä ruokaillen, puhuen päivän kuulumiset, oleskellen tv:tä katsellen ja kotitöitä yhdessä tehden. Tiskikoneen tyhjennys ja yhdessä ruon laittoa/leipomista, mitkä ovat lasten ja nuorten mielenkiinnon kohteita.

Perhekodissa on kolme wc:tä. löytyy. Yksi on pienten, yksi isompien käytössä ja kolmas wc on alakerrassa, lähellä saunatiloja. Yläkerran toisessa wc:ssä on myös suihku.

Alakerrassa sijaitsee kylpyhuone- ja saunatilat sekä oleskeluhuone.

Perhekodissa on erillinen toimistotila, joka pidetään lukossa, silloin kun vanhemmat eivät ole kotona.

Kodinhoitotila sijaitsee talon siivessä.

Talo on laaja, yksikerroksinen ja silloin kun haluaa omaa rauhaa, on mahdollista vetäytyä omaan huoneeseen ja silloin kun ovi on kiinni, ei ilman lapsen/nuoren lupaa saa huoneeseen mennä.

Perhekodin piha on noin 3000 neliön suuruinen oma tontti, jossa on nurmialuetta, sekä osa tontista on metsää, jossa on kiva rakennella majoja tai leikkiä "isoilla kivillä". Pihasta löytyy keinut, hiekkalaatikko, sekä trampoliini. Kytöahon kylällä, jossa perhekoti sijaitsee, on oma leikkipuisto ja kylätalo, jossa voi viettää pientä maksua vastaan vaikka lapsen kaverisynttärit tai perheen jonkun muun juhlan/ illanvieton. Niivermäen luonnonsuojelualue alkaa viereisestä metsästä ja käymme usein siellä retkellä, siellä on näkötornikin, johon kiipeämme. Motorisesti metsässä liikkuminen on vahva painotusalueemme. Miotoriikan vahvistaminen auttaa oppimishaasteissakin, sekä on rauhoittavaa vastapainoa kiireiselle ja hälyiselle arjelle. Talvella läheisellä 5 km pururadalla on hiihtolatu ja kesällä hyvän mittainen lenkki, vaikkapa lasten kanssa pyöräillen/kävellen.

Perhekodin wc-tilat ja keittiö siivotaan usein/tarpeen mukaan, vähintään kerran viikossa. Wc:ssä ja keittiössä on käytössä saippuat ja desinfiointiaineet. Wc:ssä jokaisella lapsella on oma käsipyyhe, jotka vaihdetaan viikoittain ja useammin tarpeen mukaan.

Jätehuolto toteutetaan lajittelemalla jätteet asianmukaisesti ja lapsia opetetaan ja osallistetaan jätteiden kierrätykseen. Lähistöllä on useita kierrätyspisteitä mm. kartongille, paperille, metallille ja lasille. Sekajätteelle, muoville, sekä biojätteelle on perhekodilla jäteastiat.

Infektiotautien ehkäisemiseksi kädet pestään saippualla aina kotiin tullessa, ennen ruokailua ja wc käyntien yhteydessä. Näihin lapset tarvitsevat valvontaa ja ohjausta, jotta heille tulee siitä totuttu tapa.

Teknologiset ratkaisut: Ei käytössä.

Terveydenhuollon laitteet: Ei käytössä

Toiminta-ajatus:

Perhekotimme toiminta-ajatuksena on tarjota huostaanotetuille lapsille turvallista ja rauhaisaa arkea. Lapset osallistuvat arkisiin askareisiin ikätasonsa mukaan. Säännöllinen arkirytmi tarjoaa turvallisen ja vakaan kasvuympäristön perhekotimme lapsille.

Painotuksenamme on yhdessä tekeminen ja retkeily. Vahvuutenamme erityistarpeiden huomiointi. Huomioimme mielenkiinnon kohteet ja aikuinen on läsnä arkisissa puuhissa ja harrasteissa.

Yhteistyö sukulaisten/vanhempien kanssa on meille tärkeää kuin myös lapsen ja nuoren itsetunnon ja identiteetin vahvistumiselle. Teemme tiivistä yhteistyötä arjen eri toimijoiden kanssa. Päiväkodit, koulut, erikoissairaanhoito, terapeutit ovat osa arkeamme lapsilähtöisesti.

Arvot ja toimintaperiaatteet:

-Toinen toisensa kunnioittaminen jokaisessa kohtaamisessa. Hyväksyä ja kohdella toisiamme kunnioittavasti.

-Rehellisyys ja avoimuus

-tasa-arvoisuus ja jokaisen lapsen yksilöllinen hoito ja kasvatus hänen tarpeidensa ja haasteidensa mukaisesti

-Johdonmukaisuus ja tavoitteellisuus arjen kasvatustyössä

-Moniammatillisen yhteistyön tekeminen lapsen tarpeiden mukaisesti, jotta jokainen lapsi saa kaiken tarvitsemansa hoidon ja avun, joiden avulla hän voi kasvaa ja kehittyä kohti aikuisuutta.

Toimintamme perustuu arvojemme mukaiseen, pitkäjänteiseen työhön.

Tavoitteet:

Tavoitteemme on olla joka suuntaan avoimia ja keskustelevia, hyvässä vuorovaikutuksessa kaikkien yhteistyötahojen kanssa, joita arjen työn mukana tulee. Yhteistyötahojamme ovat mm. Lapsen asioista vastaavat sosiaalityöntekijät, lapsen biologiset sukulaiset ja lähi-ihmiset, koulu, varhaiskasvatus, erikois- ja perusterveydenhuollon toimijat.

Kodin ilmapiirin tulee olla se kasvualusta, jossa lapsi kokee olonsa turvalliseksi ja hyväksytyksi juuri sellaisena kuin on. Annamme hoivaa ja huolenpitoa lapsille ja nuorille kahden kokopäiväisesti kotona olevan vanhemman toimesta.

Perhekotimme painotus on puhumisessa ja jakamisessa ja silloin kun asiat ovat avoimia perheenjäsentenkin välillä ja on lupa kysellä ja ihmetellä, voi luottamuksen rakentaa aidosti.

Kunnioittava asenne perheenjäsenten kesken antaa turvallisuutta olla yksi "meistä", lupa olla näkyvä ja samanarvoinen toisten joukossa.

Perhekotimme on ensisijaisesti koti kaikille, keitä meillä asuu. Juuret ja historia on osa jokaisen identiteettiä. Siksi puhuminen menneistä, kun se nousee lapsilta heidän tavallaan ja ajallaan on tärkeä osa arkeamme.

Lapset osallistuvat perheen kanssa erilaisiin sosiaalisiin tilanteisiin, joissa tavoitteena on vahvistaa, kehittää ja tukea lapsen sosiaalisia taitoja. Tällaisia tilanteita ovat mm. erilaiset perhejuhlat, ystävä- perheiden kyläilyt, kaupassa käymiset, ravintolassa ruokailut, elokuvateatterissa käynnit, uimahallikäynnit. Näiden lisäksi myös harrastetoiminnassa lapset oppivat (aikuisen avustuksella) sosiaalisten tilanteiden haltuunottoa.

Lisäksi tuemme lasten ystävyyssuhteiden kehittymistä olemalla saatavilla kaveri- kyläilyissä ja yhteydenpidolla kavereiden vanhempiin. Lapsen suhteet omiin sukulaisiinsa ovat olennainen osa oman minuuden kehittymiselle ja mahdollisuuksien ja tilanteiden mukaan olemme tukemassa yhteydenpitoa heihin, kuten on sovittu asiakassuunnitelmassa. Tapaamisten lisäksi puhelut/videopuhelut ja tekstiviestit ovat olennainen osa arjen yhteydenpitoa. Toisinaan kirjeen kirjoittaminen lähisukulaiselle/piirustus on oman minuuden työstöä ja yhteyden ylläpitoa.

Tavoitteenamme on vahvistaa lapsen sopeutumista perheyhteisöömme ja yhdessä luotuihin sääntöihimme. Kun sääntöjen noudattamista harjoitellaan jo kotona, on niihin sopeutuminen helpompaa usein myös kodin ulkopuolella, hoito- ja koulumaailmassa, sekä harrastuspiireissä. Myöhemmin itsenäistyttyään myös opiskelu- ja työelämässä.

Avoimet ja keskustelevat välit lapsen asioihin liittyen, ovat tavoitteenamme, kun rakennetaan yhteyttä lapsen ympärillä toimivaan verkostoon; lapsen omiin sukulaisiin, sosiaalitoimeen ja arjen asioissa lapsen asioissa toimiva muu verkosto. Tällöin yksittäisen lapsen kohdalla yhdessä eri toimijoiden kanssa toteutuva hoito- ja kasvatustyö tapahtuu niin, että lapsi saa parhaan mahdollisen avun ja tuen, joka auttaa häntä kasvussaan eteenpäin.

Palvelut tiivistetysti:

  • Lapsen kokonaistilanteen arviointi, joka tapahtuu yhteistyössä lapsen, vanhempien, lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän, koulun/varhaiskasvatuksen, erikoissairaanhoidon ja muiden mahdollisten yhteistyötahojen kanssa.
  • Vuosittain tehtävä lapsen yksilöllinen hoito- ja kasvatussuunnitelma
  • Arjen tuki: Lapsen arki perhekodissa, joka kattaa perushoidon, empatian, läheisyyden, välittämisen, lapsen arkisten asioiden hoitamisen ja niistä huolehtimisen. Lapsen yksilöllinen tukeminen, yhteinen perhe-elämä (johon sisältyvät yhteiset lomat, harrastusten tukeminen, sekä sosiaalisen toimintakyvyn tukeminen).
  • Arjen verkostotyöskentely moniammatillisesti lapsen tarpeiden mukaan, sekä lapsen sukulaisten mukaanotto/tiedottaminen lapsen arjen kuulumisesta
  • Lapsen, sukulaiset, sekä muun lähiverkoston suhteiden tukeminen sovitusti
  • Jälkihuolto

Asiakkaan asema ja oikeudet

Palvelutarpeen arviointi:

Hoidon ja palvelun tarve arvioidaan yhdessä lapsen, vanhempien, sosiaalityöntekijän sekä lapsen verkostossa toimivien yhteistyötahojen kanssa asiakassuunnitelmapalavereissa tai muissa vastaavissa hoitoneuvotteluissa, joissa hoidon tarvetta arvioidaan.

Lisäksi perhekodissa on käytössä lasta osallistava hoito- ja kasvatussuunnitelma, joka mahdollistaa tavoitteiden, keinojen ja palveluiden arvioimisen arjen käytännön tasolla. Asiakas ja/tai hänen läheisensä otetaan mukaan palvelutarpeen arviointiin asiakassuunitelmapalavereissa ja tiiviissä yhteistyössä.

Hoito- ja kasvatussuunnitelma (lsl. 30.5 pykälä)

Perhekodissamme on käytössä lasta osallistava hoito- ja kasvatussuunnitelma. Suunnitelman tarkoituksena on kuvata yksilökohtaisesti, kuinka perhekodissa lapsen tarpeisiin vastataan, eli asiakassuunnitelman tavoitteet konkretisoidaan perhekodin arkeen yhdessä lapsen ja läheistensä kanssa.

Suunnitelma takaa laadukkaan ja lapsen edun mukaisen hoidon ja kasvatuksen perhekodissamme.

Lapsen osallisuuden toteutumiseen on kiinnitetty suunnitelmassa erityistä huomiota, sillä osallistavan hoito- ja kasvatussuunnitelman keskiössä nähtävä lapsi ja hänen eheytymisensä pienin askelin tuo hänelle hyvinvointia joka elämän osa-alueella. Osallisuus suunnitelman teossa tarjoaa lapselle kokemuksen, että hän tulee kuulluksi. Parhaimmillaan osallisuus motivoi lasta sitoutumaan omien tavoitteiden saavuttamiseksi, lisää lapsen elämänhalua ja -hallintaa, sekä vahvistaa lapsen minäkuvaa ja itsetuntoa.

Lapsen osallisuuteen suunnitelman teossa vaikuttaa hänen ikänsä, mielenkiinnon kohteet, voimavarat ja peroonalliset tekijät. Nämä edellä mainitut huomioiden valitaan ne keinot ja välineet joiden avulla suunnitelmaa työstetään yhdessä. Näitä keinoja voi mm. olla keskustelu, kuvia avuksi käyttäen, yhdessä viikkokalenteria työstäen ja tavoite-taulukkoa suunnitellen. Apuna voi olla piirtäminen, valokuvaus, maalaaminen tai muu lapsen mielenkiinnon kohde.

Suunnitelma päivitetään syksyllä ja keväällä, noin puolivuosittain.

Hoito- ja kasvatusprosessiin liittyvistä asioista raportoidaan kirjallisesti sosiaalitoimelle ja lapsen huoltajille/vanhemmille kuukausittain.

Kuukausittainen asiakasraportointi sijoittavalle kunnalle sekä vanhemmille

Perhekoti raportoi lapsen tilanteesta sijoittaviin kuntiin kahden kuukauden välein. Kuukausiraportit lähetetään kuntaan lapsen asioista vastaavalle sosiaalityöntekijälle, sekä lapsen vanhemmille/huoltajalle. Lapsi osallistuu asiakasraportointiin ikätasonsa mukaisesti, raportissa on kohta "lapsen terveiset sosiaalityöntekijälle/vanhemmille". Lapsen raportista laitetaan kopio lapsen kansioon.

Asiakkaan asema ja itsemääräämisoikeus

Perhekodissa ei käytetä rajoittamistoimenpiteitä. Perhekodissa lapsen ja nuoren asemaan ja oikeuksiin kiinnitetään erityistä huomiota. Lapsen ja nuoren mielipiteet ja toiveet hoito- ja kasvatussuunnitelmaa laatiessa, perhekodin arjessa, sääntöjä laatiessa, sekä perhekodin toiminnan sisällössä huomioidaan ja lapsi osallistetaan mukaan toiminnan suunnitteluun ja laatimiseen. Tällöin lapselle ja nuorelle tulee kokemus, että hän on osa yhteisöä ja hän tulee kuulluksi omassa arjessaan. Perhekodissa sen jäseniä kannustetaan keskusteluun ja omien toiveiden ja mieltä askarruttavien asioiden esiin nostamiseen, jokaista kohdellaan yksilönä, jolla on omat tarpeet. Perheenjäsenet osallistuvat mukaan yhteiseen tekemiseen, kuten retkiin ja lomamatkoihin, aina suunnittelusta alkaen. Lapset saavat hoidon ja koulunkäynnin ohella valita mieleisensä harrastustoiminnan, sekä muun vapaa-ajan tekemisensä. Yhdessä perhekodin aikuisten kanssa lapsi/lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia harrastusmuotoja ja näissä asioissa vastaavana toimii Nico, perhekodin isä.

Lapset saavat sovitusti tuoda kavereita perhekodille kylään ja myös sovitusti vierailla kavereiden luona kylässä. Lapsilla on omat huoneet ja kouluikäisestä lähtien oma puhelin, johon on tallennettu itselle tärkeitä yhteystietoja, jolloin lapsi voi suoraan olla yhteydessä hänelle merkityksellisiin ihmisiin.

Itsemääräämisoikeus on jokaiselle kuuluva perusoikeus, joka muodostuu oikeudesta henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen. Pidämme huolta, että perhekodissa toteutuvat itsemääräämisoikeus sekä oikeudet yksityisyyteen ja yksityiselämän suojaan. Perhekodissamme turvaamme fyysisen vapauden ohella myös lasten/nuorten tahdonvapauden ja itsemääräämisoikeuden ikätasoisen toteutumisen. Perhekodin vanhempien tehtävä on kunnioittaa ja vahvistaa perhekodissa asuvien lasten itsemääräämisoikeutta ja tukea sen jäseniä osallistumaan palvelujensa suunnitteluun ja toteuttamiseen. Tämän lisäksi opetamme lapsia kunnioittamaan toisten oikeuksia.

Epäkohtiin puuttuminen

Mahdollisiin epäkohtiin puututaan asiaan kuuluvalla vakavuudella ja tarpeelliset muutostoimet tehdään viivyttelemättä. Perhekodissa työskentelevät ovat kaikki ilmoitusvelvollisia, jos huomaavat minkäänlaisia epäkohtia.

Asiakkaan oikeusturva

sosiaaliasiamiehen yhteystiedot sijoittajakunnan mukaan:

Heinola

Laukkanen Tarja
Sosiaaliasiamies, Päijät-Hämeen alue
044 729 7989
tarja.laukkanen@phhyky.fi

Joutsa

KOSKE / Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus

Sosiaaliasiamise Eija Hiekka

044 265 1080

sähköposti: sosiaaliasiamies@koske.fi
tietoturvallinen sähköposti:
https://www.turvaposti.fi/viesti/sosiaaliasiamies@koske.fi

Kouvola / Kymsote

Sosiaali- ja potilasasiamies Pirkko Haikara
Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom
Karhulan teollisuuspuisto, Pajatie 69, 48600 Kotka
Puhelinnumero: 040 728 7313
Puhelinaika: ma klo 12-15, ti-to klo 9-11
Sähköpostiosoite on muotoa: etunimi.sukunimi@socom.fi

Riskinhallinta

Perhekodin vanhemmat käyvät säännöllisesti ensiapu- ja turvakoulutuksissa. He tiedostavat koulutuksien ja kokemuksensa kautta kodin normaalit vaaratilanteet, sekä mahdolliset riskit.

Jos perhekodissa tapahtuu haitta- tai "läheltä piti"- tilanne, se käydään läpi ja käsitellään yhdessä lasten kanssa ikätason mukaan ja sopivasti/turvallisesti. Tiedotus tällaisista riskitilanteista eri tahoille tarpeen ja ohjeistuksen mukaan. Tiedottaminen tapahtuu puhelimitse tai sähköpostitse. Havaitut epäkohdat korjataan välittömästi.

Pyrimme selvittämään syyn tilanteen syntymiselle, mistä ja miksi epäkohta syntyi, jotta vastaavanlaisia tilanteita ei pääse enää syntymään. Myös perhepalavereissa käsitellään tallaisetkin asiat avoimesti ja turvallisessa Ilmapiirissä. Perhekodin vanhemmat käyvät riskitilanteet keskenään läpi ja niistä kirjataan perhekodin pelastussuunnitelma-kansioon ohjeistukset.

Perhekodin vanhemmat omaavat kyvyn oppia riskeistä ja he ovat myös tässä asiassa sitoutuneita perhekodin toimintaan ja noudattavat sovittuja toimintatapoja.

Henkilökuntaa perhekodilla on perhekotivanhempien lomien tuuraajana, sekä väliaikaisesti tarvittaessa muutoinkin. Väliaikaisille työntekijöille riskeistä myös tiedotetaan ja myös he ovat sitoutuneita perehtymään ohjeistukseen perhekodin kansioista. Perhekodissa työskentelevien aikuisten kesken on riskeihin liittyen käyty keskustelua ja tehty riskikartoitusta. Kaikki ovat olleet mukana laatimassa ohjeistusta.

Tietoturvariski

Perhekodissa kaikki lasten tiedot säilytetään:

1. lukollisessa arkistokaapissa

2. Erillisellä asiakastietojärjestelmä Nappulassa, jonka tietosuoja

Tällä tavoin pyritään minimoimaan tietoturvan riskit. Tietoja luovutetaan vain lapsen asioista vastaavalle sosiaalityöntekijälle ja huoltajille, sekä lapsen asioihin sosiaalityöntekijältä luvan saaneille lapsen arjen toimijoille, esim. koulu/erikoissairaanhoito.

Asiakastietojen käsittely

Sosiaalihuollon asiakastietojen salassapidosta ja luovuttamisesta säädetään sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista annetussa laissa. Sosiaalihuollon asiakas- ja potilastiedot ovat arkaluonteisia, salassa pidettäviä henkilötietoja. Perhekodissamme asiakkaan tietojen käsittelystä on laadittu oma tietosuoja- ja rekisteriseloste, jossa on määritelty, mitä asiakastietoja perhekoti rekisteriin tallentaa, mihin niitä käytetään ja minne tietoja säännönmukaisesti luovutetaan, sekä tietojen suojauksen periaatteet.

Tietoturva ja asiakkaiden informointi:

Perhekodin vanhemmat huolehtivat henkilöstön perehdytyksestä, liittyen henkilötietojen käsittelyyn ja tietoturvaan. Tässä on avainasemassa perhekodin vanhempien aktiivinen oma seuranta, jotta ajankohtainen tieto sosiaalialalta on hallussa. Koulutuksissa saamme myös ajankohtaista tietoa.

Tietosuojavastaava:

Anne Miettinen 044 5196907

Omavalvontasuunnitelman laatiminen

Omavalvonnan suunnittelusta ja seurannasta vastaavan henkilön yhteystiedot:

Anne Miettinen 044 5196907

Omavalvonnan suunnittelusta vastaavat henkilöt:

Anne Miettinen  vastaa ammatillisen perhekodin sisällöllisestä toiminnasta ja sen omavalvonnasta.

Anne Miettinen vastaa kiinteistön huoltamiseen ja korjauksiin liittyvästä omavalvonnasta. Anne Miettinen ja Merja Miettinen vastaavat yhdessä kiinteistön puhtaanapidon omavalvonnasta.

Omavalvonnan suunnitteluun osallistuneet:

Anne Miettinen ja Merja Miettinen 24.11.2020.

Omavalvontasuunnitelma päivitetty 1.6.2023.

Mukana päivittämässä olleet: Anne Miettinen, Merja Miettinen ja Jenna Liekola

Omavalvontasuunnitelman seuranta:

Omavalvontasuunnitelman toteutumista seurataan aktiivisesti. Lasten, sosiaalityöntekijöiden, sekä muiden yhteistyötahojen kanssa käydyt keskustelut ja heiltä saatu palaute auttavat meitä kehittämään perhekodin toimintaa vastaamaan lasten tarpeita mahdollisimman hyvin.

Omavalvontasuunnitelman päivittäminen:

Perhekodin toimintamuodot laaditaan asiakkaiden tarpeiden mukaan, jolloin asiakkaiden vaihtuessa myös mallit- ja toimintamuodot usein muuttuvat. Tämä suunnitelma on laadittu vastaamaan tämän

hetkistä tarvetta. Perhekodin toimintasuunnitelmaa tarkistetaan ja päivitetään tarpeen mukaan ja vähintään kerran vuodessa. Omavalvontasuunnitelmaa päivitetään aina, kun toiminnassa tapahtuu palvelun laatuun ja asiakasturvallisuuteen liittyviä muutoksia, kuitenkin vähintään kerran vuodessa.

Omavalvontasuunnitelman julkisuus:

Omavalvontasuunnitelma tulee julkisesti nähtäville keväällä 2022 Perhekoti Pienet Askeleet kotisivulle, joka on yleisesti nähtävillä www.perhekotipienetaskeleet.fi


Luo kotisivut ilmaiseksi!