PERHEKOTI PIENET ASKELEET


      KODINOMAISUUS         AIKUISTEN LÄSNÄOLO       SOSIAALISET TAIDOT     ARJEN ASKAREET

      YHTEISÖLLISYYS          TOIMINNALLISUUS             LAPSILÄHTÖISYYS          ELÄMYKSET 


Perhekodin aikuiset

Ammatillisessa perhekodissamme vanhempina toimivat Anne Miettinen ja hänen siskonsa, Merja Miettinen

Perhekodin kasvatusvastuussa olevalla vastuuvanhemmalla Annella on vuosikymmenien työkokemus, liittyen erityislasten hoitoon ja kasvatukseen. Työkokemusta on kertynyt sekä varhaiskasvatuksen että lastensuojelun puolelta. 

Merja Miettinen on työskennellyt perhekodissa sen alusta alkaen. Merja on ollut sijoitetuille lapsille "tätin" roolissa jo yli 10 vuotta, ennen työskentelyä perhekodilla. Merja on aikaisemmin työskennellyt varhaiskasvaytuksessa reilut 10 vuotta.

Annen ja Merjan lisäksi perhekodilla työskentelee  koko - ja osa-aikaisesti 2-3 sosiaali -ja terveysalan työntekijää, joilla on lastensuojelun puolelta ja varhaiskasvatuksesta/erityislasten kanssa toimimisesta työkokemusta.


Perhekodin tilat

Perhekotimme on n. 180 neliön kokoinen omakotitalo, jossa on 6 tilavaa (yli 12 m2) makuuhuonetta, jokaiselle lapselle ja perhekotivanhemmille oma huone.  

Talon keskeisellä paikalla on keittiö ja ruokailutila sekä tilava olohuone. Niissä vietetään päivittäin aikaa yhdessä ruokaillen, puhuen päivän kuulumiset, oleskellen tv:tä katsellen ja kotitöitä yhdessä tehden. 

Talosta löytyy riittävästi wc-tiloja, pienemmille ja isommille lapsille omansa. 

Alakerrassa sijaitsee kylpyhuone- ja saunatilat sekä oleskeluhuone. Sisäpihalta löytyy myös puilla lämmitettävä palju.

Perhekodin piha on noin 3000 m2 . Pääosin nurmialuetta ja osa tontista on metsää, jossa on kiva rakennella majoja tai leikkiä "isoilla kivillä". Pihasta löytyy keinut, hiekkalaatikko sekä trampoliini. Kytöahon kylällä, jossa perhekoti sijaitsee, on oma leikkipuisto ja kylätalo, jossa voi viettää pientä maksua vastaan vaikka lapsen kaverisynttärit tai perheen jonkun muun juhlan/ illanvieton. 

Niivermäen luonnonsuojelualue alkaa 100 m päästä kotitalosta, jossa käymme usein retkellä. Talvella läheisellä 5 km pururadalla on hiihtolatu ja kesällä hyvän mittainen lenkki, vaikkapa lasten kanssa pyöräillen/kävellen.  

Perhekodin vastuuvanhemmalla, Annella, on mökki Mäntyharjulla, tunnin ajomatkan päässä perhekodilta. Viikonloppuisin ja lomilla vietämme eri kokoonpanoilla aikaa myös siellä. Kalastelemme, subbailemme, saunomme, uimme ja grillailemme. Myös luonnossa olemisen sietämätöntä keveyttä harjoittelemme myös siellä.

Toiminta-ajatus

Perhekotimme toiminta-ajatuksena on tarjota huostaanotetuille lapsille turvallista ja rauhaisaa arkea. Erityistarpeiden huomiointi on meidän vahvuutemme. Lapset osallistuvat arkisiin askareisiin ikätasonsa mukaan. Säännöllinen arkirytmi tarjoaa turvallisen ja vakaan kasvuympäristön perhekotimme lapsille.

Toiminnassamme korostuu yhdessä tekeminen ja retkeily.  Huomioimme mielenkiinnon kohteet ja aikuinen on läsnä arkisissa puuhissa ja harrasteissa.

Yhteistyö sukulaisten/vanhempien kanssa on meille tärkeää kuin myös lapsen ja nuoren itsetunnon ja identiteetin vahvistumiselle. Teemme tiivistä yhteistyötä arjen eri toimijoiden kanssa. Päiväkodit, koulut, erikoissairaanhoito ja terapeutit ovat osa arkeamme lapsilähtöisesti. 

Luo kotisivut ilmaiseksi!